Zgibanka ZORA

Novica,

Prva obletnica lansiranja globalne strategije za eliminacijo raka materničnega vratu


Na 11. izobraževalnem dnevu programa ZORA, ki je potekal v torek, 17. novembra 2021, hkrati z obletnico lansiranja globalne strategije Svetovne zdravstvene organizacije za eliminacijo raka materničnega vratu, so strokovnjaki razpravljali o rezultatih populacijskega učinka cepljenja proti HPV v Sloveniji, udeležbi žensk v programu ZORA, eliminaciji raka materničnega vratu v Sloveniji ter drugih pomembnih in aktualnih temah. Virtualnega dogodka se je udeležilo preko 600 izvajalcev in sodelavcev programa ZORA. Več je objavljeno TUKAJ.

Zavezo Slovenije k eliminaciji smo tudi letos obeležili z osvetlitvijo slovenskih znamenitosti v turkizni barvi, ki simbolizira osveščanje o raku materničnega vratu. V turkizni barvi so na pobudo programa ZORA, Zveze in regijskih društev za boj proti raku zasijali Ljubljanski grad, Stari grad Celje, MONG Nova Gorica, Coroninijev dvorec v Šempetru, Stolp miru Cerje nad Vipavo, občina Trebnje, Ivanov izvir v Razkrižju, Hram kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi in Vetrinjski dvor v Mariboru.

Pisno sporočilo za javnost o prvi obletnici lansiranja globalne strategije za eliminacijo raka materničnega vratu je dostopno TUKAJ.

Spodaj si lahko pogledate izjavo doc. dr. Urške Ivanuš, dr. med., vodje državnega programa ZORA ter izjavo Nine Gaspari, ambasadorko gibanja Gud Vajb z osebno izkušnjo s HPV.

 


Ljubljanski grad​​​​​​

Foto: Nik Rovan

 

Stari grad Celje, Celje

 

Upravna stavba Občine Trebnje, Trebnje

 

Vetrinjski Dvor, Maribor

 

Hram kulture Arnolda Tovornika, Selnica ob Dravi

 

Dvorec Coronini, Šempeter pri Gorici

 

Mestna občina Nova Gorica, Nova Gorica

 

Pomnik miru, Cerje

 

Ivanov izvir, Razkrižje


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava