Zgibanka ZORA

Novica,

Napovednik: 9. izobraževalni dan DP ZORA


9. izobraževalni dan DP ZORA bo 12. novembra 2019, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Ponovno se bomo srečali sodelavci programa ZORA različnih strok, ki s svojim vsakodnevnim delom doprinesemo k uspehom programa. Kot vsa srečanja doslej, tudi tega organizirata Onkološki inštitut Ljubljana, nosilec DP ZORA in Ministrstvo za zdravje. Predstavili bomo rezultate programa ZORA v preteklem letu in nekatere novosti, kot so posodobljena Priporočila za zdravljenje raka materničnega vratu, novo zdravljenje raka materničnega vratu z imunoterapijo, pilotni projekt uvajanja tekočinske citologije v program ZORA in druge. Predstavljene bodo tudi Programske smernice ZORA (v nastajanju). Tudi letos smo na Zorin dan povabili mednarodno priznanega strokovnjaka iz tujine, veseli smo, da bo letos z nami prof. dr. Pekka Nieminen s Kliničnega Centra Helsinki, ki bo spregovoril o bremenu in obravnavi patoloških sprememb nizke stopnje pri mladih dekletih. Prof. Nieminen je bil med drugim naš prvi vabljen predavatelj iz tujine na 1. izobraževalnem dnevu programa ZORA leta 2010.

Letos bosta Zorinemu dnevu pridružena 4. Regionalni sestanek o preventivi raka materničnega vratu z mednarodno udeležbo in Osnovni kolposkopski tečaj (odobren s strani European Colposcopy Federation), ki bosta potekala en dan kasneje, 13. novembra 2019, prav tako v Kongresnem centru Brdo pri Kranju, pod okriljem Združenja za ginekološko onkologijo, kolposkopijo in cervikalno patologijo - SZD ob pomoči soorganizatorjev, med katerimi je tudi Državni program ZORA. Srečanja se bodo udeležili ginekologi in nekateri drugi strokovnjaki širše regije, ki bodo tudi predstavili presejalne programe za raka materničnega vratu v svojih državah.

Prijave bomo predvidoma začeli sprejemati v začetku oktobra, ko vam bomo po pošti poslali tudi preliminarni program in prijavnico. Prijavili se boste lahko za en ali oba dneva.

Veselimo se že tradicionalnega srečanja z vami! 

 

Priloga: VABILO
 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava