Zgibanka ZORA

Novica,

Druga obletnica lansiranja globalne strategije za odpravo raka materničnega vratu in 12. Zorin dan


V četrtek, 17. novembra 2022, bomo praznovali že drugo obletnico lansiranja globalne strategije Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) za odpravo prvega raka na svetu – raka materničnega vratu. Zavezo Slovenije za odpravo raka materničnega vratu bomo tudi letos, 16. novembra zvečer, obeležili z osvetlitvijo slovenskih znamenitosti v modrozeleni barvi, ki je simbolična barva raka materničnega vratu. Osvetlitev znamenitosti je prikaz enotnosti 194 držav pri tej zgodovinski in globalni zavezi za odpravo raka materničnega vratu in glede na izjemne rezultate v programu ZORA bi lahko Slovenija postala celo ena prvih evropskih držav, ki bi ji uspel ta podvig.

17. novembra bomo virtualno izvedli tudi 12. tradicionalni izobraževalni dan programa ZORA z mednarodno udeležbo, ki se ga po navadi udeleži preko 500 izvajalcev in drugih deležnikov programa. Na izobraževalnem dnevu bo sodelovalo 20 predavateljev, ki bodo predstavili številne zanimive teme, razvidne v programu.

Nekaj lanskoletnih vtisov ob prvi obletnici lansiranja globalne strategije SZO je zbranih v fotoporočilu 2021 osvetljene znamenitosti z vsega sveta pa je SZO združila tudi v video posnetku:  The World Glows Teal for Cervical Cancer Elimination - YouTube.


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava