Zgibanka ZORA

Novica,

3. izobraževalni dan DP ZORA - ZORA 2012


3. izobraževalni dan DP ZORA bo potekal 20. aprila 2012 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Organizatorja sta Onkološki inštitut Ljubljana in Ministrstvo za zdravje.

Srečanje je namenjenjo pregledu dosedanjega dela in nekaterih novosti, ki se obetajo v bližnji prihodnosti, tako strokovnih kot organizacijskih. Tokrat bo naš gost iz tujine prim. prof. dr. Sigurd Lax, mednarodno priznan patolog iz Avstrije. Posebna pozornost bo namenjena histopatološki diagnostiki predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu ter kliničnemu pomenu biomarkerja p16; celostni obravnavi žensk s patološkimi spremembami žleznih celic materničnega vratu; nosečnosti po zdravljenju predrakavih ali rakavih sprememb materničnega vratu ter ukrepanju pri ženskah, ki se ne odzivajo na vabila na ginekološki pregled. Obravnavane bodo tudi nekatere druge zanimive teme, med drugim bodo predstavljene nove Smernice za obravnavo žensk z rakom materničnega vratu 2012. Ponovno bomo predstavili zanimive primere iz prakse. Več o vsebini srečanja v preliminarnem programu.

Vse, ki bi želeli z drugimi udeleženci srečanja podeliti zanimiv primer iz lastne prakse vabimo, da se čim prej obrnete na prim. doc. dr. Alenko Repše Fokter (03/423-36-37, alenka.repse-fokter@guest.arnes.si), ki primere zbira in koordinira njihovo predstavitev. Zaželeno je, da pri predstavitvi sodelujejo specialisti različnih strok, ki so obravnavali bolnico in primer poznajo.

Vabljeni k udeležbi in sodelovanju!

Zadnji rok za prijavo je 9. april 2012. Kotizacije ni. Postopek za pridobitev kreditnih točk za zdravnike in medicinske sestre je v teku. Prosimo, da se prijavite le, če se boste srečanja zagotovo udeležili. Ginekologi, na srečanje so povabljene tudi vaše medicinske sestre. Seveda tudi njih prosimo, da se prijavijo. Vabila s prijavnicami boste predvidoma prejeli v tem tednu, lahko se prijavite tudi preko spletne prijavnice.

Prijave so zaključene.


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava