Za stroko

Izobraževanja

PROGRAM

GRADIVA S PREDAVANJ


3. izobraževalni dan programa ZORA z mednarodno udeležbo - ZORA 2012

20. april 2012

Kongresni center Brdo pri Kranju.

Kotizacije ni.

Zadnji rok za prijavo: 9. april 2012.

Kreditne točke: zdravniki (8 pasivni, 12 aktivni), medicinske sestre (7 pasivni).

 

Vabljeni:
Vsi sodelavci programa ZORA: ginekologi in medicinske sestre, citologi, presejalci, patologi, epidemiologi in drugi.

Organizatorja:
Onkološki inštitut Ljubljana in Ministrstvo za zdravje.

Kratek opis srečanja:
Srečanje je namenjeno pregledu dosedanjega dela in predstavitvi nekaterih novosti, ki se obetajo v bližnji prihodnosti. Tokrat bo naš gost iz tujine prim. prof. dr. Sigurd Lax, mednarodno priznan patolog iz Avstrije. Posebna pozornost bo namenjena histopatološki diagnostiki predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu ter kliničnemu pomenu biomarkerja p16, celostni obravnavi žensk s patološkimi spremembami žleznih celic materničnega vratu, nosečnosti po zdravljenju predrakavih ali rakavih sprememb materničnega vratu, ukrepanju pri ženskah, ki se ne odzivajo na vabila na ginekološki pregled. Obravnavane bodo tudi nekatere druge zanimive teme, med drugim bodo predstavljene nove Smernice za obravnavo žensk z rakom materničnega vratu 2012. Več v programu srečanja.

Strokovni odbor:
M. Primic Žakelj, M. Uršič Vrščaj, A. Pogačnik, A. Repše Fokter, M. Strojan Fležar, A. Možina, T. Štrumbelj

Organizacijski odbor:
M. Gobec, B. Mežnar, U. Ivanuš, M. Florjančič, M. Kuster

Prikaz primerov:
Vse, ki bi želeli z drugimi udeleženci srečanja podeliti zanimiv primer iz lastne prakse vabimo, da se čim prej obrnete na prim. doc. dr. Alenko Repše Fokter (03/423-36-37, alenka.repse-fokter@remove-this.guest.arnes.si), ki primere zbira in koordinira njihovo predstavitev. Zaželeno je, da pri predstavitvi sodelujejo specialisti različnih strok, ki so obravnavali bolnico in primer poznajo.

Prijave:
Prijavite se lahko s prijavnico, ki ste jo prejeli po pošti, ali preko spletne prijavnice, ki bo aktivna do 9. aprila 2012. Prosimo, da se prijavite le, če se boste srečanja zagotovo udeležili. Ginekologi, na srečanje so povabljene tudi vaše medicinske sestre. Seveda tudi njih prosimo, da se prijavijo.

Dodatne informacije:
Morebitne dodatne informacije o srečanju dobite pri gospe Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@remove-this.onko-i.si ali pa jo pokličite po telefonu 01/587-95-76. Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami,


izr. prof. dr. Maja Primic Žakelj, dr. med.
vodja DP ZORA

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava