Zgibanka ZORA

Novica,

2. dnevi odprtih vrat vseh treh slovenskih presejalnih programov


Od 22. do 24. novembra 2023 so v Ljubljani potekali 2. dnevi odprtih vrat slovenskih presejalnih programov v soorganizaciji vseh treh slovenskih presejalnih programov za raka ZORA, DORA in Programa Svit, Onkološkega inštituta Ljubljana, Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje, projekta EU-TOPIA-EAST in Regionalnega urada Svetovne zdravstvene organizacije za Evropo. Dogodek je potekal po zaključku prve delavnice projekta EU-TOPIA-EAST na Bledu.

Slovenski presejalni programi so v Evropi prepoznani po dobri organizaciji, implementaciji z dokazi podprte presejalne politike v prakso in javnozdravstvenih rezultatih. Po uspešnih lanskoletnih dnevih odprtih vrat so tudi za letos številne države iz vzhodnoevropske regije izrazile interes, da obiščejo in podrobneje spoznajo slovenske programe.

2. dni odprtih vrat slovenskih presejalnih programov za raka se je udeležilo 65 tujih strokovnjakov s področja presejanja, predvsem vodje programov, tudi raziskovalci in politični odločevalci. Namen dogodka je  bil spodbuditi izmenjavo znanja in izkušenj ter izboljšati komunikacijo med številnimi deležniki iz vzhodnoevropskih držav in strokovnjaki iz Zahodne Evrope. 

V sredo, 22. 11. 2023, je potekala predstavitev vseh treh programov na Onkološkem inštitutu Ljubljana. Praktični vidik izvajanja presejalnih programov so udeleženci spoznali na lokacijah, kjer potekajo vsakodnevne dejavnosti, in sicer v četrtek, 23.11.2023 in v petek, 24.22.2023. Več informacij o dogodku najdete TU.

Na sedežu programa ZORA na Proletarski 1 v Ljubljani.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava