Za stroko

Izobraževanja

Diagnostika predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu v vzorcih tekočinske citologije BD SurePath

1. DEL
VABILO
OCENA IZOBRAŽEVANJA

2. DEL
VABILO IN PROGRAM
PRIJAVE

 

Organizator: DP ZORA, Onkološki inštitut Ljubljana
Strokovni odbor: Veronika Kloboves Prevodnik, Urška Ivanuš, Ana Pogačnik
Organizacijski odbor: Mojca Florjančič, Veronika Kloboves Prevodnik, Urška Ivanuš, Jerneja Varl, Tine Jerman, Blaž Podobnik, Tina Firanović

Brez kotizacije, postopek za pridobitev kreditnih točk za zdravnike je v teku.

 

Delavnica bo organizirana v okviru Pilotne raziskave za umestitev tekočinske citologije v državni presejalni program ZORA. Nadgradili bomo znanje, ki ste ga pridobili na prvi tovrstni delavnici dne 17. septembra 2019 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po delavnici bomo s sedeža programa ZORA v vse slovenske citopatološke laboratorije po dogovorjeni časovnici v ocenjevanje poslali prvi set preparatov, pripravljen iz tekočinskih vzorcev slovenskih žensk.

Delavnica bo potekala v dveh delih in bo prilagojena pandemskim razmeram:

  • 20. 5.–4. 6. 2021: Individualni ogled posnetih uvodnih predavanj dr. Anneke van Driel iz Nizozemske, zaključni test in evalvacijska anketa. Predavanja so v angleškem jeziku, v osmih modulih in trajajo skupaj okrog 5 ur. Na voljo bodo 10 dni.
  • 22., 23., 24. 6. 2021: Delavnica v živo z mikroskopiranjem preparatov tekočinske citologije SurePath z dr. Anneke van Driel v angleškem jeziku.

Morebitne dodatne informacije o delavnici dobite pri Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@remove-this.onko-i.si ali pa jo pokličite po telefonu 01/587-95-76. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava