Za stroko

Izobraževanja

PROGRAM

ZBORNIK PRISPEVKOV

OCENA IZOBRAŽEVANJA

E-PRIJAVNICA

4. izobraževalni dan programa ZORA z mednarodno udeležbo

26. april 2013 Kongresni center, Brdo pri Kranju

Kotizacije ni.

Kreditne točke za zdravnike in medicinske sestre.

UJETI TRENUTKI (foto: Marko Culetto)

 

Organizatorja: Onkološki inštitut Ljubljana, Ministrstvo za zdravje RS

Strokovni odbor: Maja Primic Žakelj, Ana Pogačnik, Margareta Strojan Fležar, Alenka Repše Fokter, Špela Smrkolj, Tatjana Kodrič, Tadeja Štrumbelj

Organizacijski odbor: Urška Ivanuš, Blanka Mežnar, Mojca Gobec, Mojca Florjančič, Mojca Kuster

 

POVABILO K UDELEŽBI

Spoštovani,

vabimo vas na 4. izobraževalni dan DP ZORA, ki bo 26. aprila 2013 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju. Ponovno se bomo srečali sodelavci programa ZORA različnih strok, ki s svojim vsakodnevnim delom doprinesemo k uspehom programa.

Srečanje organizirata Onkološki inštitut Ljubljana, nosilec DP ZORA, in Ministrstvo za zdravje. Program je priložen vabilu, med drugim pa bodo obravnavane naslednje zanimive teme: 

  • delovanje angleškega presejalnega programa za raka materničnega vratu: uspehi, organizacija, zagotavljanje in nadzor kakovosti. Veseli smo, da bo z nami direktorica angleških presejalnih programov in avtorica številnih strokovnih člankov, Julietta Patnick;
  • rezultati in kakovost slovenskega programa na področju, citologije, testa HPV, kolposkopije in histologije;
  • neujemanje izvidov pri ženski – kako ukrepati (prikaz primerov, dopolnjen z izsledki iz strokovne literature);
  • komunikacija med zdravstvenim osebjem in ženskami – kaj lahko dosežemo z dobro komunikacijo in kje so njene omejitve.

Glede na rezultate analize anket s preteklih Zorinih dni so letos primeri iz prakse uvrščeni na program skozi ves dan, v vse tri sklope predavanj. Predavatelji bodo letos prvič poleg primera iz lastne prakse predstavili tudi izsledke iz tuje in domače literature na področju problema. Če boste udeleženci Zorinega dne menili, da je ta oblika prikaza primerov ustrezna, bomo to prakso obdržali tudi v bodoče. V prihodnje nam lahko kar sproti sporočate, če boste ob svojem vsakodnevnem delu naleteli na primer, ki bi ga želeli pokazati kolegom naslednje leto.

 

Vabljeni k udeležbi in sodelovanju!

Prijavite se lahko prijavnice, ki jo boste v naslednjih dneh prejeli po pošti ali preko e-prijavnice. Prosimo, da se prijavite le, če se boste srečanja zagotovo udeležili. Ginekologi, na srečanje so povabljene tudi vaše medicinske sestre. Seveda tudi njih prosimo, da se prijavijo.

Zadnji rok za prijavo je 10. april 2013. Kotizacije ni. Postopek za pridobitev kreditnih točk za zdravnike in medicinske sestre je v teku. Prikaz primerov tudi letos koordinira prim. doc. dr. Alenka Repše Fokter (alenka.repse-fokter@remove-this.guest.arnes.si).

Morebitne dodatne informacije o srečanju dobite pri gospe Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@remove-this.onko-i.si ali pa jo pokličite po telefonu 01/587-95-76.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami!

 

Izr. prof. dr. Maja Primic Žakelj,
vodja državnega programa Zora


V Ljubljani, 11. marca 2013

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava