Zgibanka ZORA

Novica,

Tudi letos izjemno velika udeležba na seminarju ABC o HPV za zdravstvene delavce 


Seminar za zdravstvene strokovnjake ABC o HPV: »Kako se pogovarjati s starši in mladostniki o cepljenju proti HPV je potekal virtualno preko spletne aplikacije v torek, 9. maja 2024. Šest urni seminar je spremljalo 342 udeležencev, tako da se že načrtuje ponovitev seminarja, in sicer 10. septembra. Dogodek je potekal v organizaciji Zveze slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana (v okviru projekta PERCH), Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Ministrstvom za zdravje, Sekcijo za šolsko, študentsko in adolescentno medicino in Sekcijo za primarno pediatrijo. V prvem delu seminarja so potekala predavanja o HPV, o cepivih in cepljenju proti HPV ter o programu in dosežkih cepljenja proti HPV v Sloveniji in v tujini. 

V drugem delu seminarja je bil poudarek na komunikaciji o cepljenju proti HPV v praksi. Sledila so predavanja strokovnjakov, ki komunicirajo o HPV  s straši in mladostniki na sistematskih pregledih, v osnovnih šolah pri izvajanju vzgoje za zdravje, v ginekoloških ambulantah, v pediatrični ambulanti ter v šolah na sestankih s starši. Tretji del je bil namenjen komunikacijski teoriji na področju cepljenja.

Cilj tovrstnih seminarjev in delavnic je predvsem opolnomočenje in mobilizacija strokovnjakov v lokalnih skupnostih za uspešno komunikacijo o HPV in cepljenju proti HPV. Večina udeležencev meni, da se je njihovo znanje o HPV z udeležbo na seminarju precej izboljšalo, kar smo tokrat v okviru projekta PERCH, v katerega je vključenih 18 evropskih držav, s skupnim ciljem povečati precepljenost proti HPV, merili tudi s posebno anketo pred in po seminarju.
 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava