Zgibanka ZORA

Novica,

Svetovna zdravstvena organizacija prepoznala Slovenijo in program ZORA kot primer dobre prakse pri obvladovanju raka materničnega vratu


Svetovna zdravstvena organizacija je na svoji spletni strani objavila novico, kjer izpostavljajo Slovenijo in program ZORA kot primer dobre prakse pri obvladovanju raka materničnega vratu. Slovenija je bila v preteklosti ena izmed evropskih držav z največjim bremenom raka materničnega vratu. Z oportunističnim presejanjem se je incidenca sicer najprej zmanjšala, ko pa je v 90-ih letih začela ponovno naraščati, se je izkazala potreba po organiziranem programu na državni ravni. Leta 1998 se je začel pilotni projekt, leta 2003 pa organizirano presejanje v okviru programa ZORA za celotno državo. Z dobrim delom deležnikov na vseh ravneh in skupno vizijo nam je incidenco raka materničnega vratu uspelo prepoloviti.

Vabljeni k branju celotne objave na spletni strani Svetovne zdravstvene organizacije: Turning the tide: Slovenia’s success story of fighting cervical cancer.

Ponosni smo na to priznanje in še naprej se bomo trudili za skupen cilj – eliminacijo raka materničnega vratu!

 

Izsek iz objavljene novice:
Turning the tide: Slovenia’s success story of fighting cervical cancer


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava