Zgibanka ZORA

Novica,

Študentski kongres: RMV OD A DO HPV


V soboto, 9. 4. 2016 je na Medicinski fakulteti v Ljubljani potekal Prvi študentski kongres o reproduktivnem zdravju z naslovom Rak materničnega vratu: od A do HPV. Kongres so organizirali študenti obeh slovenskih medicinskih fakultet v okviru dveh projektov: ljubljanskega Projekta VIRUS, (Društvo študentov medicine Slovenije) in Ljubezen in spolnost (Društvo študentov medicine Maribor).

Organizatorji kongresa in predavatelji so izpostavili kompleksnost problema okužb s HPV, pomen intervencij za preprečevanje RMV in celostne obravnave bolnic. V uvodnih predavanjih so udeleženci obnovili znanje o HPV in možnostih preprečevanja okužbe. V drugem delu je bil predstavljen program ZORA, novi pristopih k pregledovanju neodzivnic, nekaj govora pa je bilo tudi o prihodnosti presejanja. Sledili so klinični primeri zdravljenja predrakavih sprememb in RMV. Zadnji del kongresa je bil namenjen učenju sporočanja slabe novice, pogovoru o psiholoških vidikih spopadanja z RMV in problematiki izgorelosti zdravnikov.

Veseli smo, da so slovenski študentje medicine in zdravstvenih ved seznanjeni z z dokazi podprtimi novostmi na področju nastanka, preprečevanja in zdravljenja raka materničnega vratu. Organizatorjem čestitamo za odlično izvedbo kongresa in jih tudi v bodoče spodbujamo k tovrstnim aktivnostim!


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava