Zgibanka ZORA

Novica,

Promocija državnih presejalnih programov ZORA, DORA in Svit


Na letošnjem 53. Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju so se obiskovalcem sejma predstavili tudi državni presejalni programi ZORA, DORA in Svit. Sejem je potekal med 15. in 19. septembrom, prisotnost na sejmu pa je omogočil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Mimoidoči so lahko pridobili informacije o preventivi proti raku na materničnem vratu, na dojkah ter na debelem črevesu in danki ter zastavljali vprašanja predstavnikom posameznega presejalnega programa.


Posebej zanimiva tema je bila letos tudi cepljenje dečkov proti HPV, saj se bodo z letošnjim šolskim letom po programu cepljenja proti HPV brezplačno cepili tudi dečki. Brezplačno cepljenje deklic v 6. razredu poteka že od leta 2009, letos pa bo cepljenje proti HPV na voljo za vse šestošolce po celi Sloveniji. Cepljenje dečkov je pomembno zaradi zaščite pred boleznimi, ki jih povzročajo okužbe s HPV ter zaradi doprinosa k kolektivni imunosti.


Kljub epidemiji koronavirusa ne pozabimo na druge bolezni, ki predstavljajo problem v naši družbi ter ravnajmo odgovorno na vseh področjih našega življenja.


Nalezimo se dobrih navad in ostanimo zdravi!

 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava