Zgibanka ZORA

Novica,

Predstavitev na sejmu Narava - zdravje


Med 18. in 20. 10. 2023 smo se na 53. sejmu Narava – zdravje, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, tudi letos predstavili presejalni programi ZORA, DORA in Svit. 
Obiskovalcem smo bili na voljo za vprašanja o presejalnih programih in temah, povezanih s preventivo. Na naši stojnici so mimoidoči lahko pridobili informacije o preprečevanju raka na materničnem vratu, dojkah in debelem črevesu. Povečano je bilo predvsem zanimanje za informacije o človeških papilomavirusih (HPV), poteku okužbe z virusom in cepljenju proti HPV, ki je od šolskega leta 2021/22 naprej brezplačno na voljo tudi za dečke v 6. razredu osnovne šole, od šolskega leta 2023/24 pa tudi za dijake 1. in 3. letnika srednjih šol. 
S promocijo presejalnih programov za raka želimo povečati udeležbo v vseh treh programih, zato smo temu namenili veliko pozornosti in obiskovalce spodbujali k sodelovanju, tudi s praktičnim prikazom na modelih.
Veseli nas, da smo sooblikovali pester program sejma in pripomogli k promociji zdravja in ozaveščanju o pomenu preventivnega ravnanja pri preprečevanju rakavih obolenj.
 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava