Zgibanka ZORA

Novica,

O raku materničnega vratu na 6. kongresu ginekologov in porodničarjev z mednarodno udeležbo


Od 19.–21. oktobra je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal 6. kongres ginekologov in porodničarjev z mednarodno udeležbo. Na kongresu so bile predstavljene novosti v ginekologiji, perinatologiji in reproduktivni medicini. Poleg pomembnih tem, o katerih so poslušali udeleženci kongresa, jim je doc. dr. Urška Ivanuš, dr. med., spec. javnega zdravja, vodja programa ZORA, spregovorila o pozivu Svetovne zdravstvene organizacije k eliminaciji raka materničnega vratu. 

Slovenija s programom ZORA že dosega dva od treh ciljev, ki so nujni za eliminacijo RMV: več kot 70-odstotno udeležbo žensk v programu ZORA in učinkovito zdravljenje predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu pri več kot 90 % žensk. SZO je zaradi dobrih rezultatov programa ZORA Slovenijo prepoznala kot državo, ki lahko med prvimi v Evropi doseže eliminacijo RMV. Za dosego tega cilja pa bomo v Sloveniji morali doseči še tretji cilj, to je povečati precepljenost proti HPV na 90 %.

Veseli nas, da je doc. dr. Urška Ivanuš na kongresu ginekologov in porodničarjev predavala o tako pomembni temi, ki predstavlja pomembno delo programa ZORA.

doc. dr. Urška Ivanuš po predavanju o pozivu SZO k eliminaciji raka materničnega vratu


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava