Zgibanka ZORA

Novica,

Posodobljena gradiva DP ZORA stopijo v veljavo 1.10.2011


Spoštovani sodelavci programa ZORA,

obveščamo vas, da boste sredi septembra prejeli posodobljena gradiva za delo v DP ZORA. Gradiva stopijo v veljavo s 1. oktobrom 2011, zato vas prosimo, da od tega datuma naprej uporabljate nove Smernice za celostno obravnavo žensk s predrakavimi spremembami materničnega vratu, Navodila ginekologom za delo v programu ZORA, Citološki izvid – usklajen s klasifikacijo po Bethesdi in posodobljeno napotnico za triažni test HPV, kjer so dodane nove indikacije, skladne s posodobljenimi smernicami. Na spletni strani ZZZS je že objavljena okrožnica ZAE 15/11 iz katere je razvidno, da so tudi nove indikacije za triažni test HPV krite iz zdravstvenega zavarovanja ženske. Citološki laboratoriji so že prejeli nova Navodila za citološke izvide brisov materničnega vratu – klasifikacija po Bethesdi in nove citološke izvide. Do 1. oktobra 2011 so v uporabi vsa do sedaj veljavna gradiva.

Smernice in navodila boste prejeli po pošti iz koordinacijskega centra ZORA. Citološke obrazce bodo (kot do sedaj) razposlali citološki laboratoriji. Napotnice za triažni test HPV in privolitev po pojasnilu (privolitev ni posodobljena) bodo poslali iz tiskarne v vse zdravstvene ustanove, ki sodelujejo v programu ZORA (podobno kot septembra 2010). Posodobili smo tudi zloženke, ki so sedaj v obliki knjižice. Naročite jih (kot do sedaj) na regionalnih Zavodih za zdravstveno varstvo. Teža knjižice je enaka teži zloženke, tako da se stroški poštnine ne bodo povečali.

Vsa gradiva boste predvidoma prejeli sredi septembra 2011. Če gradiv ne boste prejeli pravočasno ali imate dodatna vprašanja, pripombe ali predloge, nam to brez oklevanja sporočite na zora@remove-this.onko-i.si .

Vsa gradiva bodo od sredine septembra v PDF obliki dostopna tudi na naši spletni strani.

Prijazen pozdrav!


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava