Zgibanka ZORA

Novica,

Poročilo o Evropskem izpitu za presejalce – QUATE


Na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani je maja 2015 je potekal 8. evropski tečaj iz citopatologije (8th Annual Tutorial of cytology). Tečaj vsako leto organizira Evropska zveza citoloških združenj v sodelovanju z nacionalnimi citološkimi združenji. Soorganizator in lokalni gostitelj letošnjega srečanja je bila slovenska Sekcija za citopatologijo pri SZD v sodelovanju z Inštitutom za patologijo MF UL. Tečaj se je zaključil z izpitom  QUATE (Quality Assurance, Training and Examinations committee), ki se ga je udeležilo tudi 18 presejalcev iz Slovenije. Vsi so izpit uspešno opravili in tako pridobili Evropski certifikat iz presejanja v cervikalni citologiji.

Glede na poročilo vodje izpita g. Duddinga iz Velike Britanije so naši presejalci izpit opravili izjemno dobro – izpit so opravili vsi, 13 jih je povsem pravilno ocenilo vse brise materničnega vratu, na teoretičnem delu testa pa je 11 udeležencev doseglo več kot 80% pravilnih odgovorov. Izjemen uspeh na praktičnem in teoretičnem delu je najvišji uspeh na izpitu QUATE najmanj v zadnjih 4 letih, ko ga vodi g. Dudding, kar je izjemno priznanje za slovensko ginekološko citologijo.

Celotno poročilo lahko preberete na spodnji povezavi:

Poročilo o Evropskem izpitu za presejalce – QUATE

Čestitamo vsem, ki ste uspešno opravili ta pomemben izpit. Hkrati se zahvaljujemo vsem citopatološkim laboratorijem za dobro sodelovanje v programu ZORA v prvih desetih letih delovanja programa. Posebna zahvala gre citopatologinjam in članicam PS ZORA: prof. dr. Margareti Strojan Fležar, dr. Ani Pogačnik, prim. izr. prof. dr. Alenki Repše Fokter in Vivijani Snoj, za požrtvovalno in strokovno delo na področju zagotavljanja in nadzora kakovosti slovenske ginekološke citologije vse od vzpostavitve programa leta 2003 do danes.


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava