Zgibanka ZORA

Novica,

Nove smernice za zdravljenje RMV


Spoštovani ginekologi in ginekologinje,

v mesecu oktobru boste po pošti prejeli nove Smernice za obravnavo žensk z rakom materničnega vratu v Sloveniji in žepno izdajo z algoritmi. Smernice je v letošnjem letu pripravila razširjena delovna skupina ZGO-SZD v sodelovanju z DP ZORA pod vodstvom pokojne prof. Marjetke Uršič Vrščaj. Potrdila sta jih oba pristojna razširjena strokovna kolegija, tako RSK za ginekologijo in porodništvo kot RSK za onkologijo. Smernice lahko začnete uporabljati takoj, ko jih boste prejeli, dostopne pa bodo tudi v poglavju "Za stroko".

Hkrati vas obveščamo, da bomo v kratkem na naši spletni strani objavili tudi osnutek enotnega vabila na kontrolni pregled ZORA in osnutek posodobljenih navodil za vabljenje na preglede ZORA, oba dokumenta sta bila že predstavljena na 3. izobraževalnem dnevu programa ZORA aprila letos na Brdu pri Kranju. Vabimo vas, da jih natančno proučite in nam javite morebitne predloge za izboljšavo. Več informacij vam bomo posredovali v dopisu, ki ga boste prejeli v kratkem skupaj s smernicami. Novi obrazec in navodilo bosta predvidoma stopila v veljavo v letu 2013.

Ker so nam iz številnih ambulant sporočali, da jim pohajajo zaloge napotnic za triažni test HPV in obrazcev za privolitev, smo pred kratkim vsem napotnim ambulantam poslali novo pošiljko. Če napotnic ali obrazcev niste prejeli, ali bi jih potrebovali več, prosim brez oklevanja sporočite na zora@remove-this.onko-i.si.

Prav tako pred kratkim smo v ginekološke ambulante poslali tudi poizvedovanja o manjkajočih podatkih v Registru ZORA iz naslova triažnega testa HPV, podobno kot že vrsto let pošiljamo poizvedovanja za manjkajoče podatke na citološki napotnici. Register ZORA pridobiva podatke o opravljenih triažnih testih v standardiziranem e-zapisu enkrat mesečno iz obeh laboratorijev, ki izvajata tovrstno analizo. Vljudno prosimo, da manjkajoče podatke iz napotnice dopišete na obrazce, ki ste jih prejeli po pošti, in nam jih vrnete. Če ugotovite, da ste podatek, ki ga v Registru ZORA nimamo in smo zanj poslali poizvedbo, na napotnico napisali, nam prosim to sporočite in bomo o tem obvestili laboratorij.

Prav vsem se zahvaljujemo za sodelovanje in vam želimo prijetno jesen.


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava