Zgibanka ZORA

Novica,

Projekt PERCH: mednarodni sestanek o komuniciranju cepljenja proti HPV v Ljubljani


V Ljubljani so se 24. in 25. aprila 2024 sestali zdravstveni in komunikacijski strokovnjaki iz vseh partnerskih držav projekta PERCH. Glavni namen srečanja drugega delovnega paketa, ki ga vodi Onkološki inštitut Ljubljana, je bil omogočiti poglobljeno razpravo o skupnih evropskih priporočilih za pripravo nacionalnih komunikacijskih strategij o cepljenju proti HPV, oceniti ključna sporočila za starše in mladostnike, preučiti komunikacijske kampanje v družbenih omrežjih in razpravljati o organizaciji komunikacijskih dejavnosti o cepljenju proti HPV v različnih državah.

Udeleženci so s predstavitvami, razmišljanjem, razpravami in praktičnim delom opredelili učinkovite komunikacijske prakse, izmenjali izkušnje in predstavili nekatere izboljšave navodil za pripravo nacionalnih komunikacijskih strategij o cepljenju proti HPV. 

Srečanja se je udeležilo 50 strokovnjakov s področja javnega zdravja, komunikacij in cepljenja, 22 udeležencev v živo v Ljubljani, ostali pa so se povezali na daljavo. V povprečju so udeleženci ocenili dogodek z visoko oceno 4,8. 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava