Zgibanka ZORA

Novica,

Na Maratonu treh src v Radencih tekli za odpravo raka materničnega vratu


V soboto, 18. maja 2024, je v Radencih potekal 42. Maraton treh src, na katerem smo za odpravo raka materničnega vratu tokrat združili moči z Ginekološko-porodniškim oddelkom SB Murska Sobota. Odeli smo se v simbolično turkizno barvo in za promocijo presejalnega programa ZORA tekli in hodili prav v vseh športnih kategorijah. Na pobudo predstojnika Ginekološko-porodniškega oddelka dr. Luka Roškarja se je odzvala številčna zdravstvena ekipa iz regije ter celotna ekipa koordinacijskega centra ZORA z Onkološkega inštituta Ljubljana. Tekaške majice je izdelalo podjetje Sport Style, ki je skupini tekačev podarilo tudi uporabne stekleničke za vodo. 

Presejalni program ZORA se je predstavljal tudi na stojnici, kjer je potekala demonstracija samopregledovanja dojk, mod in kože, na ogled je bil anatomski model maternice in materničnega vratu, ekipa pa je bila na razpolago tudi za vsa vprašanja.

Aktivacija zdravstvenega osebja v lokalnem okolju na večjem dogodku se je izkazala za odlično priložnost aktivne promocije presejalnega programa ZORA. Zelo smo veseli in hvaležni za pobudo dr. Roškarja in njegove ekipe. Upamo, da bo v bodoče podobna akcija stekla tudi v drugih slovenskih regijah.

Za odpravo raka materničnega vratu smo tekli zaposleni z Ginekološko-porodniškega oddelka SB Murska Sobota ter ekipa programa ZORA, skupaj nas je bilo več kot 50.
Ekipa programa ZORA na stojnici, kjer je potekala tudi demonstracija samopregledovanja dojk, mod in kože.
Večgeneracijska podpora: predstojnik Ginekološko-porodniškega oddelka SB Murska Sobota dr. Luka Roškar (tretji z leve) se je maratona udeležil skupaj z družino in tudi starši, na sliki s sinom in očetom.
Veselje v cilju v športnem duhu "Važno je sodelovati in ne zmagati!"
Tekaške majice v turkizni barvi, ki je simbolična barva za odpravo raka materničnega vratu.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava