Zgibanka ZORA

Novica,

Na fotografski razstavi ob 30. obletnici Zdravniške zbornice Slovenije izpostavljen tudi pomen presejalnih programov za raka ZORA, DORA in Svit


Zdravniška zbornica Slovenije letos praznuje 30. obletnico delovanja in 130 let zbornične organiziranosti. Ob tej priložnosti so na zbornici pripravili več aktivnosti v počastitev visokima jubilejema. Med njimi je tudi nedavno odprta Razstava o razvoju in pomenu zdravništva na Slovenskem na Krakovskem nasipu v Ljubljani, ki bo potekala med 15. februarjem in 22. marcem ter bo z 22 razstavnimi plakati osvetlila zgodovino zdravniške organiziranosti, portrete zanimivih zdravnikov in nekaj odmevnejših medicinskih dosežkov. 

Med 22 dosežki je predstavljen tudi pomen presejalnih programov za raka v Sloveniji ZORA, DORA in Svit. Na programu ZORA nas veseli, da je zbornica prepoznala pomen in dosežke presejalnih programov za zgodnje odkrivanje predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu, dojk ter debelega črevesa in danke, ter jih uvrstila na razstavo.

Razstava na prostem je hkrati tudi javna zahvala delu zdravstvenega osebja ter kolegom, ki so pred tridesetimi leti zbrali moč in vztrajnost in 28. marca 1992 v veliki dvorani tedanje republiške skupščine ponovno obudili zdravniško zbornično dejavnost.  

Vabljeni k ogledu.
 

Dva plakata z Razstave o razvoju in pomenu zdravništva na Slovenskem

 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava