Zgibanka ZORA

Novica,

Moje zdravje, moja pravica


Ob svetovnem dnevu zdravja, ki ga vsako leto obeležimo 7. aprila, smo se udeležili svetovanja za zdravje, ki je letos potekalo pod sloganom Moje zdravje, moja pravica. Pravica do zdravja je namreč vse bolj ogrožena.

Dogodek, ki se je odvijal 5. aprila 2024 na Pogačarjevem trgu  v Ljubljani, je ob sončnem dnevu privabil veliko ljudi. Obiskovalcem smo bili na voljo za vsa vprašanja o preventivnih presejalnih programih in o preventivi nasploh. Veliko vprašanj se je nanašalo na človeški papilomavirus (HPV), predvsem, kako se pred okužbo zaščititi in kako preprečiti raka, ki ga virus lahko povzroči. S praktičnim prikazom jemanja brisa materničnega vratu na modelu in pa z ogledom sprememb na materničnem vratu smo številne obiskovalce aktivno vzpodbujali tako k udeležbi na vseh treh presejalnih programih za raka kot tudi k cepljenju proti HPV. 

Veseli nas, da smo bili del pestrega in zelo obiskanega dogodka, kjer so obiskovalci pokazali veliko zanimanja za ohranjanje ter izboljšanje lastnega zdravja.

Sabrina Kvartuh s Programa ZORA pri praktičnem prikazu modela materničnega vratu.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava