Zgibanka ZORA

Novica,

Izvajanje programa ZORA se nadaljuje kljub novim ukrepom za zamejitev pandemije


Spoštovani izvajalci programa ZORA,

obveščamo vas, da je 14. 10. 2020 minister za zdravje izdal Odredbo o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov (Ur. l. RS, št. 142/20), na podlagi katerega se izvajanje programa ZORA nadaljuje. V kratkem vam bomo poslali dodatne informacije glede izvajanja programa med pandemijo, pri čemer se bomo uskladili z RSK za ginekologijo in porodništvo. 

Uradno obveščanje izvajalcev poteka preko uradnih spletnih strani Ministrstva za zdravje oziroma Vlade RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje.


Spoštovane udeleženke programa ZORA,

Pozivamo vas, da dosledno upoštevate navodila ginekoloških ambulant in razumevajoče sprejmete nastalo situacijo. Izjemno je pomembno, da dosledno upoštevate tudi vsa navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in izvajate vse priporočene zaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Če prejmete vabilo na presejalni pregled, se nanj odzovite, saj prav vsako leto s pregledi brisov materničnega vratu preprečimo ali v zgodnji fazi odkrijemo kar nekaj rakov materničnega vratu.

Nekajtedenski ali nekajmesečni zamik presejalnega pregleda ne bo škodil vašemu zdravju. Vendar naj odlog resnično traja le toliko časa kot je nujno potrebno zato, da zamejimo širjenje okužbe novega koronavirusa v Sloveniji in zavarujemo zdravje prebivalcev in zdravstvenih delavcev. 

Uradno obveščanje javnosti o spremembah in trenutni situaciji poteka preko spletnih strani Ministrstva za zdravje oziroma Vlade RS in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Če imate dodatna vprašanja glede izvajanja programa ZORA, nas lahko pokličete ali nam pišete.

Naložite si aplikacijo Ostani zdrav in ostanite zdravi!
Srečno, zdravo in pogumno!


Nazaj na: Novice
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava