Zgibanka ZORA

Novica,

8. evropski tečaj iz citopatologije in Evropski certifikat iz presejanja v cervikalni citopatologiji QUATE


Spoštovani,

Od 4. do 8. maja 2015 bo na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani potekal 8. evropski tečaj iz citopatologije - »8th Annual Tutorial of cytology«, ki je namenjen citopatologom, specializantom patologije in presejalcem. Tutorial bo prvič potekal v Sloveniji in predstavlja enkratno priložnost izobraževanja in seznanjanja s številnimi področji klinične citopatologije s številnimi kakovostnimi predavanji, predstavitvami primerov in individualnim mikroskopiranjem. Udeležbo na evropskem tečaju iz citopatologije priporočamo vsem citopatologom, ki želijo obnoviti ali poglobiti svoje znanje in specializantom patologije, ker je tečaj tudi zgoščen prikaz osnovne citopatološke diagnostike številnih patoloških sprememb različnih organskih sistemov. Udeležbo priporočamo tudi presejalcem, začetni del, v obsegu enega dneva in pol, je namreč namenjen izključno ginekološki citopatologiji.

Več informacij o programu, kotizaciji in navodilih za prijavo na 8. evropski tečaj iz citopatologije najdete na spletni strani European Federation of Cytology Societies (EFCS): www.efcs.eu. Število mest za udeležbo na tečaju je omejeno na 50 udeležencev.

Ob koncu tečaja, v petek 8. maja 2015, bo mogoča tudi udeležba na izpitu QUATE, ki je namenjen presejalcem. Izpiti QUATE so del medsebojnega sodelovanja držav Evropske unije v prostem pretoku in izmenjavi presejalcev v preventivi raka materničnega vratu. Udeležbo priporoča tudi EFCS, ki je soorganizator 8. tečaja iz citopatologije. Po uspešno opravljenem izpitu pridobi udeleženec Evropski certifikat iz presejanja v cervikalni citologiji QUATE. Izpit bo na voljo v slovenščini, na konvencionalnih brisih materničnega vratu, v klasifikaciji po Bethesdi.

Več informacij o izpitu QUATE najdete na: www.efcs.eu/index.php/general-information Prijavite se lahko preko spletne strani: www.efcs.eu/index.php/quate/55-educational/quate. Število mest za udeležbo na izpitu QUATE je omejeno na 30 udeležencev.

V programu ZORA stremimo k stalnemu izboljševanju kakovosti na področju ginekološke citopatologije, zato vsem citopatologom in presejalcem, ki pregledujejo brise materničnega vratu v okviru programa ZORA, priporočamo udeležbo na tečaju in/ali izpitu QUATE.


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava