Za stroko

Izobraževanja

Delavnice diagnostične citologije in patologije materničnega vratu / Diagnostic cytology and pathology of uterine cervix workshops

VABILO

PROGRAM

E-TEČAJ

OCENA IZOBRAŽEVANJA

PREDAVANJA

 

Dne 20. in 21. maja 2016 so v okviru programa ZORA na Inštitutu za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani potekale intenzivne interaktivne Delavnice diagnostične citologije in patologije materničnega vratu / Diagnostic cytology and pathology of uterine cervix workshops, ki se jih je udeležilo okoli 80 citopatologov, patologov in presejalcev iz vseh slovenskih odelekov za citologijo in patologijo, ki sodelujejo v programu ZORA. Vodili so jih priznani strokovnjaki iz Agencije za rak Britanske Kolumbije (British Columbia Cancer Agency, BCCA), iz Vancouvra v Kanadi: dr. Malcolm Hayes, dr. Jasenka Matisic in ga. Brenda Smith.

Udeleženci so se na tečaj pripravljali s pomočjo e-tečajadiagnostične citologije in patologije materničnega vratu, ki je bil dobro sprejet. S tem smo v program ZORA uvedli nov pristop k izobraževanju sodelavcev programa, ki ga bomo verjetno uporabljali tudi v prihodnje.

Delavnice so potekale v okviru programa ZORA (Onkološki inštitut Ljubljana), v soorganizaciji s Sekcijo za citopatologijo − SZD, Združenjem za patologijo in sodno medicino − SZD in Inštitutom za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste pripomogli k pripravi in izvedbi intenzivnih in interaktivnih delavnic in e-tečaja. In seveda vsem udeležencem, da ste aktivno sodelovali in s tem prispevali k res kakovostnemu izobraževanju!

 

Predavatelji in predstavniki znanstvenega ter organizacijskega odbora: Margareta Strojan Fležar (Medicinska fakulteta), Ana Pogačnik (OIL), Maja Primic Žakelj (OIL), Malcolm Hayes (BCCA), Urška Ivanuš (OIL), Jasenka Matisic (BCCA)in Brenda Smith (BCCA), Ljubljana, 20. Maj 2016.


Petkova delavnica citologije materničnega vratu.


Petkova delavnica citologije materničnega vratu.


Sobotna delavnica histopatologije materničnega vratu s predavateljema dr. Malcolmom Hayesom in dr. Jasenko Matisic ter vodjo znanstvenega odbora delavnic, prof. dr. Margareto Strojan Fležar.


Sobotna delavnica histopatologije materničnega vratu.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava