Za stroko

Izobraževanja

PROGRAM

GRADIVA S PREDAVANJDrugi izobraževalni dan DP ZORA

8. aprila 2011

v Kongresni center Brdo pri Kranju.

Kotizacije ni.

Prijave so zaključene.

Postopek za pridobitev kreditnih točk za zdravnike in medicinske sestre je v teku.

 

VABILO

Vabljeni:
Vsi sodelavci programa ZORA: ginekologi in medicinske sestre, citologi, presejalci, patologi, epidemiologi in drugi.

Organizatorja:
Onkološki inštitut Ljubljana in Ministrstvo za zdravje.

Kratek opis srečanja:
Srečanje je namenjeno pregledu dosedanjega dela programa ZORA in nekaterih novosti, ki se obetajo v bližnji prihodnosti, tako strokovnih kot organizacijskih. Med drugim bodo predstavljene posodobljene smernice za obravnavo žensk s predrakavimi spremembami ter posodobljen citološki izvid brisa materničnega vratu ter načrti za vpeljavo teh novosti v prakso. Predstavljeno bo aktualno dogajanje na področju HPV, ki tako v Evropi kot Sloveniji že posega v presejalne programe za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb materničnega vratu. Zaradi velikega zanimanja v preteklem letu smo letos predvideli nekoliko več časa za prikaz zanimivih primerov iz prakse, predstavljene pa bodo tudi izkušnje s konzilijev za obravnavo predrakavih sprememb materničnega vratu. Več v

Strokovni odbor:
A. Pogačnik, A. Repše Fokter, M. Strojan Fležar, A. Možina, M. Ilijaš Koželj, M. Uršič Vrščaj, M. Primic Žakelj

Organizacijski odbor:
U. Ivanuš, B. Mežnar, M. Florjančič, P. Škulj, M. Kuster

Prikaz primerov:
Vse, ki bi želeli z drugimi udeleženci srečanja podeliti zanimiv primer iz lastne prakse vabimo, da se do konca februarja obrnete na prim. doc. dr. Alenko Repše Fokter (03/423-36-37, alenka.repse-fokter@remove-this.guest.arnes.si), ki primere zbira in koordinira njihovo predstavitev.

Prijave:
Prijavite se lahko s prijavnico, ki jo boste v kratkem prejeli po pošti, ali preko spletne prijavnice, ki bo aktivna od 18. februarja dalje. Prosimo, da se prijavite le, če se boste srečanja zagotovo udeležili. Ginekologi, na srečanje so povabljene tudi vaše medicinske sestre. Seveda tudi njih prosimo, da se prijavijo.

Dodatne informacije:
Morebitne dodatne informacije o srečanju dobite pri gospe Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@remove-this.onko-i.si ali pa jo pokličite po telefonu 01/587-95-76.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami,

izr. prof. dr. Maja Primic Žakelj, dr. med.
vodja DP ZORA

programu srečanja.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava