Zgibanka ZORA

Novica,

Evropski izpit za presejalce QUATE (2017)


Sporočamo veselo novico, da ima 29 od 30 presejalcev, ki sodelujejo v državnem programu ZORA, Evropski certifikat iz presejanja v cervikalni citologiji! 

Za presejalce, ki se izpita za pridobitev certifikata niso udeležili leta 2015, je Sekcija za citopatologijo-SZD v sodelovanju z Državnim programom ZORA in Inštitutom za patologijo Medicinske fakultete v Ljubljani, dne 4. 10. 2017 organizirala še eno možnost za opravljanje izpita QUATE (angl. Quality Assurance, Training and Examinations committee), ki se ga je udeležilo 11 slovenskih presejalcev – 5 iz UKC Maribor, po 2 iz BGP Kranj in SB Murska Sobota in po 1 iz OI Ljubljana in SB Celje. Vsi so izpit uspešno opravili, rezultati slovenskih presejalcev pa so bili po besedah ocenjevalcev iz Velike Britanije ponovno nadpovprečni. To je pomemben dosežek za slovensko citologijo in program ZORA in nas postavlja v sam evropski vrh.

Čestitamo vsem za opravljen izpit. Še posebej pa se zahvaljujemo in čestitamo prof. dr. Margareti Strojan Fležar in asist. dr. Heleni Gutnik z Medicinske fakultete v Ljubljani, ki sta v pripravo izpita vložili veliko časa, energije in znanja ter tudi vztrajnosti!
 


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava