Zgibanka ZORA

Novica,

8. izobraževalni dan DP ZORA


8. izobraževalni dan programa Zora bo v sredo, 21. novembra 2018, v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Srečanje organizirata Onkološki inštitut Ljubljana (nosilec DP ZORA) in Ministrstvo za zdravje RS.

Uvodno predavanje bo imela prof. Žakljeva, ki se je letos upokojila. Prikazala bo pot razvoja državnega programa ZORA, ki ga je sooblikovala od prve ideje do današnjih uspehov. Predstavili bomo tudi rezultate programa ZORA v zadnjem letu in zanimive rezultate ankete o HPV, ki smo jo v letošnjem letu izvedli med slovenskimi ginekologi in medicinskimi sestrami.

Glavni  poudarek bo na boleznih, ki jih povzroča okužba s HPV.  S HPV povezane anogenitalne lezije ter teme, povezane s cepljenjem proti HPV in uporabo kondoma po konizaciji, bo predstavil priznani strokovnjak iz tujine, dr. Elmar A. Joura, profesor na dunajski univerzi, vodja kolposkopske klinike in vodja raziskav za štiri- in devet-valentno cepivo proti HPV. Mednarodno priznani slovenski strokovnjak prof. Mario Poljak bo predstavil zanimiv pregled sodobnih dokaze o cepljenju proti HPV iz raziskav in prakse. Letos so na programu ponovno zanimivi primeri iz prakse in igra vlog, s katero bomo na zabaven način izvedeli kaj novega o dilemah in možnih rešitvah pri obravnavi žensk s pozitivnim izvidom testa HPV in negativnim izvidom brisa materničnega vratu.

Prijavite se lahko prek spletne prijavnice. Prosimo, da se prijavite le, če se boste srečanja zagotovo udeležili. Zadnji rok za prijavo je 9. november 2018. Kotizacije ni. Postopek za pridobitev kreditnih točk za zdravnike in medicinske sestre je v teku. Zdravnike prosimo, da zaradi pridobivanja kreditnih točk ob registraciji pripravite člansko izkaznico Zdravniške zbornice, medicinske sestre pa številko licence. Potrdilo o udeležbi boste prejeli na elektronski naslov, ki bo naveden ob prijavi.

Veselimo se ponovnega druženja z vami in upamo, da se vidimo v čim večjem številu 21. novembra letos na Brdu pri Kranju. Do takrat pa vsem lep pozdrav in vse dobro!

Priloge:


Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava