Za stroko

Izobraževanja

Diagnostika predrakavih in rakavih sprememb materničnega vratu v vzorcih tekočinske citologije BD SurePath

VABILO
PRIJAVA (rok za prijavo je XX. XX 2021)
 

Organizator: DP ZORA, Onkološki inštitut Ljubljana
Strokovni odbor: Veronika Kloboves Prevodnik, Margareta Strojan Fležar, Ana Pogačnik, Urška Ivanuš, Alenka Repše Fokter, Vivijana Snoj
Organizacijski odbor: Mojca Florjančič, Jerneja Varl, Veronika Kloboves Prevodnik, Urška Ivanuš, Tine Jerman, Blaž Podobnik

Brez kotizacije, postopek za pridobitev kreditnih točk za zdravnike je v teku.

 

Delavnica bo organizirana v okviru Pilotne raziskave za umestitev tekočinske citologije v državni presejalni program ZORA. Nadgradili bomo znanje, ki ste ga pridobili na prvi tovrstni delavnici dne 17. septembra 2019 na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po delavnici bomo s sedeža programa ZORA v vse slovenske citopatološke laboratorije po dogovorjeni časovnici v ocenjevanje poslali prvi set preparatov, pripravljen iz tekočinskih vzorcev slovenskih žensk.

Delavnica bo potekala v treh delih in bo prilagojena pandemskim razmeram:

  • Individualni ogled posnetih uvodnih predavanj dr. Anneke van Driel iz Nizozemske, zaključni test in evalvacijska anketa. Predavanj je osem in trajajo skupaj X ur, perdavanja si bo možno ogledati med DATUM in DATUM. Rezultate testa prejmete vi in učiteljica, ki ji bodo ti rezultati v pomoč pri pripravi drugega dela delavnice, ne pa tudi mi na sedežu programa ZORA. Rezultate evalvacijske ankete prejme tako učiteljica kot mi.
  • Spletna delavnica z uporabovideo mikroskopije po vodstvom dr. Anneke van Driel.
  • Delavnica v živo z mirkoskopiranjem preparatov tekočinske citologije SurePath z neneoplastičnimi, predrakavimi in rakavimi spremembami.. 

Zaradi negotove epidemiološke situacije termini še niso določeni. Prvi del delavnice želimo izvesti v zadnjih dveh tednih aprila, drugi in treji del pa konec maja. Točne termine in lokacijo delavnic, ki bodo potekale v živo, sporočimo takoj ko bo mogoče, predvidoma vsaj en teden pred pričetkom prvega dela delavnic.

Morebitne dodatne informacije o delavnici dobite pri Mojci Florjančič. Pišite ji na e-naslov zora@remove-this.onko-i.si ali pa jo pokličite po telefonu 01/587-95-76. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava